Seleccionar página
Cargando Eventos

« Todos los Eventos

Cicle d’exposicions 7 Pecats Capitals: Supèrbia

01/04-18:30 - 21/04-20:30

Cicle d'exposicions 7 Pecats Capitals: Supèrbia

L’Ajuntament d’Alaior, amb Carles Jiménez com a comissari, ha organitzat l’atractiu cicle d’exposicions ‘7 Pecats Capitals’ a la capella de Gràcia, que aniran del mes de febrer fins a principis de desembre, esdevenint un atractiu cultural continuat pel municipi.

La primera exposició, ‘Supèrbia’, obrirà les seves portes aquest divendres, fins al 4 d’abril, amb les composicions dels artistes Macià Florit, Pau Garriga, François Perri i Jean Macalpine.

Del 9 al 23 de maig, la gent podrà gaudir de la segona mostra d’aquest cicle, ‘Gola i Peresa’, amb les obres de Marc Rabal, David Cerratot i José Ángel Sintes.

La tercera exposició, ‘Ira i Luxúria’, del 17 al 23 d’octubre, comptarà amb les composicions de Matías Quetglas, Carles Gomila i Bettina Gleiss.

La quarta i última mostra, ‘Enveja i Avarícia’, s’exhibirà del 29 d’octubre al 4 de desembre, amb les composicions de Kodomos, Neus Carreras i Anna Llorens.
Al llarg del cicle tindrem l’ocasió de conèixer la visió d’aquests artistes sobre els pecats, des de la fotografia, l’escultura, el vídeo, la pintura, la il·lustració, la instal·lació o el vídeo mapping.

Carles Jiménez, comissari del cicle, ha destacat que «els pecats, com també tot el fet relacionat amb la condició humana, han estat presents en l’art de totes les èpoques. De vegades s’han entès com una transgressió de la llei divina (cristianisme), i en altres com un obstacle per a la superació de l’ésser humà amb implicacions morals (humanisme). La seva percepció ha variat, però al llarg dels temps i avui, hi ha pecats que no tenen la connotació negativa que tingueren fa tan sols setanta anys. Aquest cicle d’exposicions vol convidar al públic a revisitar els pecats capitals des d’una òptica contemporània a través de les obres de tretze artistes menorquins que han plasmat la seva interpretació dels diferents pecats a partir de tècniques i llenguatges artístics diferents».

Pel que fa a la temàtica de la primera exposició, ‘Supèrbia’, Jiménez ha remarcat que «la supèrbia és considerat el principal, aquell del que se’n deriven la resta. En el cristianisme és el pecat original, el d’Adam i Eva en desobeir a Déu. És per això que la supèrbia obre el cicle».

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha recalcat que «l’Ajuntament d’Alaior segueix apostant per l’art contemporani per fer d’Alaior un pol d’atracció artístic d’alt nivell. La idea de preparar un cicle que duri fins final d’any no s’havia fet mai a Alaior, i en temps de Covid-19, les exposicions són una molt bona manera de seguir gaudint de la cultura complint sempre amb les normes de seguretat sanitàries».

Per la seva banda, Tiago Reurer, regidor de Cultura, ha afegit que «la idea d’aquest cicle d’exposicions era tenir un atractiu i al·licient continuat al poble, donant l’oportunitat a artistes locals d’estudiar i crear a partir d’una temàtica tan atractiva com la dels set pecats capitals».

Les mostres, d’entrada gratuïta, romandran obertes al públic de dimarts a diumenge, de 18.30 a 20.30h.

Detalles

Comienza:
01/04-18:30
Finaliza:
21/04-20:30
Categoría del Evento:
Web:
http://www.alaior.org/Contingut.aspx?IdPub=17904

Local

Capella de Gràcia
Carrer des Coll des Palmer, 2
Alaior, Illes Balears 07730 España
+ Google Map